Brintboliger på Samsø: Baggrundsrapport for pjecen Hydrogen House

Korsbæk, M and Pedersen, BR (2007) Brintboliger på Samsø: Baggrundsrapport for pjecen Hydrogen House. Technical Report. Danmarks Tekniske Universitet.

[img]
Preview
Danish | Text
KorsbakPedersen07a.pdf

Download (1MB) | Preview

  Abstract

  Denne rapport danner baggrund for pjecen ”Hydrogen House: huset uden regninger”, som er fremstillet i forbindelse med ”Brintvision for Samsø”. Brintvisionen går ud på at producere brint af vindmøllestrøm især om natten, og anvende brinten som brændstof til transportformål og til brug i boliger. I første omgang skal brinten anvendes til de seks fremtidige boliger i forbindelse med Energiakademiet. Anvendelse af brint i brændselscellebaseret kraftvarmeanlæg (CHP) i de planlagte nye huse vil være oplagt til el og varmeforsyning. Samsø vil med en allerede eksisterende brintforsyning være godt positioneret til at tiltrække demonstrationsprojekter for CHP anlæg. Der er i dag andre danske CHP-projekter på vej, men disse skal først etablere en brintforsyning. Rapporten og pjecen er resultatet af et tre-ugers specialkursus ved Ørsted-DTU i juni 2007.

  Item Type: Monograph (Technical Report)
  Creators: Korsbæk, M and Pedersen, BR
  Projects: Research -- Forskning, Renewable Energy Island -- Vedvarende Energi-Ø, Samso Energy Academy -- Samsø Energiakademi
  Date Deposited: 25 Mar 2014 13:22
  Last Modified: 18 Sep 2014 09:44
  URI: http://arkiv.energiinstituttet.dk/id/eprint/16

  Actions (login required)

  View Item View Item